TAITO - De e-step waar stijl en innovatie samenvloeien!

TAITO - De e-step waar stijl en innovatie samenvloeien!

- Taito Mobility
3 min.

MAGAZINE PUISSANCE -  Het voorjaar van 2023 markeerde de glorieuze introductie van TAITO, een Gentse startup met een passie voor elegantie en vernieuwing. Hun eerste triomf: de Taito S1, een verfijnde driewielige e-step die slechts enkele maanden later de prijs voor beste e-step veroverde tijdens de prestigieuze Micromobility Industries-beurs in Amsterdam. Deze overwinning benadrukte de superieure kwaliteit van de Taito S1 en zette de nieuwe standaard voor hedendaagse, stijlvolle en duurzame mobiliteit.

 

Het verhaal achter TAITO

In 2020 werd TAITO geboren, gedreven door een visie om de wereld van e-steps op een volwassen en verfijnde manier te heruitvinden. Hun ultieme doel is gebruikers een veilige en uiterst comfortabele rijervaring te bieden, waardoor ze zich heel vrij voelen.

Na drie jaar intensieve ontwikkeling zagen ze hun droom werkelijkheid worden met de lancering van de Taito S1. De veiligheid en kwaliteit staan centraal in hun ontwerp. Bovendien worden ze voor 70% in België vervaardigd.

 

De Bezielers en de geboorte van TAITO

TAITO is het geesteskind van drie Gentse ondernemers die een gedeelde passie voor design en kwaliteit delen. Hun naam is geïnspireerd door het Japanse woord "taito," wat voortkomt uit het Engelse woord 'Tight,' en verwijst naar de minimalistische ontwerpstijl die hun werk beheerst. Bovendien staat kwaliteit centraal in de Japanse ontwerp traditie.

Hun verhaal begon in 2018 tijdens een citytrip in Brussel, waar medeoprichter Jules Dobbelaere voor het eerst een deelstep uit probeerde. Het potentieel was meteen duidelijk, maar de gebreken ook. “Wanneer de ondergrond niet perfect is, kan het ronduit gevaarlijk zijn!” Deze tekortkomingen vormden de inspiratie voor een verbeterd alternatief. In een ontmoeting met Nathan De Baets en François Desmet, beiden ervaren ontwerpers, vond TAITO haar ontstaan. Hun passie voor productontwikkeling en design creëerde het fundament voor TAITO's succes.

 

Beste materialen

Een diepgaand marktonderzoek, in samenwerking met Vlerick- studenten, bracht een ander groot probleem aan het licht: het gebrek aan duurzaamheid in de bestaande e-steps. Vaak worden deze beschouwd als wegwerpproducten met een beperkte levensduur, wat leidt tot een overvloed aan e-steps op stortplaatsen.

TAITO maakt zich sterk om het anders aan te pakken en hier een oplossing voor te vinden. In eerste instantie kiezen ze bewust voor Europese productie en werken ze enkel met de beste materialen. Bovendien maakt hun modulaire ontwerp van de Taito S1, snelle en eenvoudige montage en demontage mogelijk, wat zowel onderhoud als reparaties vereenvoudigt. Tot slot werken ze samen voor de finale assemblage met een maatwerkbedrijf.

 

Innovatie met stijl

Wat Taito S1 echt onderscheidt, is het innovatieve stuur- en veringssysteem. Na twee jaar intensief werk en een patent, hebben ze een voorophangingssysteem ontwikkeld dat stabiliteit en comfort biedt, zelfs in de scherpste bochten. Vergelijkbaar met de Piaggio-scooters die je onder meer in de Ronde van Frankrijk ziet rijden.

Internationale erkenning

TAITO's sublieme en comfortabele rijervaring is niet onopgemerkt gebleven in de internationale arena. Hun recente overwinning van de 'Beste E-Step 2023' tijdens de prestigieuze Micromobility Industries-beurs in Amsterdam bewijst hun vermogen om gevestigde namen zoals Lavoie achter zich te laten. Een Britse fabrikant die onlangs VanMoof heeft overgenomen en kan rekenen op het indrukwekkende ontwikkelingsteam van McLaren.

Taito en de paardensport

TAITO ontdekte een onverwachte connectie met de paardensport dankzij een enthousiast lid van de Puissance Club. Hun e-step blijkt de ideale oplossing voor eenvoudige en veilige verplaatsingen tijdens concours en in maneges,
en TAITO moedigt iedereen aan om het zelf te komen ervaren.

De Toekomst van TAITO

Bij TAITO heerst een geest van ambitie en grootse dromen.
Ze willen uitgroeien tot een toonaangevende innovator in de wereld van micro-mobiliteit. Momenteel bevinden ze zich op het punt om de Taito S1 op te schalen en hun aanwezigheid
uit te breiden in heel Europa. Maar dat is niet alles; ze werken ook hard aan de ontwikkeling van nieuwe producten om hun assortiment te diversifiëren. En om deze gedurfde plannen tot leven te brengen, zijn ze druk bezig met een investeringsronde die hun visie voor de toekomst zal ondersteunen.

Read article