Taito S1 review

Taito S1 review

- Taito Mobility
2 min.

De elektrische step die we al 5 jaar nodig hadden

De Taito S1 is geen traditionele elektrische step, maar een duurzaam en veiliger alternatief. Hoewel hij daardoor minder compact is en niet geschikt om elke dag mee te nemen in de trein, biedt hij een ongezien niveau van comfort. Verder biedt Taito een uitstekende service na verkoop met heldere informatie over servicepunten. Toch merk je op sommige vlakken dat er nog werk aan de winkel is. Zo ben je quasi volledig afhankelijk van de app voor de bediening van de Taito S1 en ontbreken er features die goedkopere steps wel hebben, zoals instellingen voor het regeneratief remmen en een display aan het stuur.

Pros

  • Duurzaam, stevig design

  • Eenvoudig te repareren bij servicepunten

  • Stabiele rijervaring met slimme verlichting

Cons

  • Groter en zwaarder dan andere steps

  • Werkt niet zonder de Taito-app

  • Hoge adviesprijs

Wie een elektrische step wil kopen, kijkt al snel naar opties rond de 500 euro zoals Xiaomi en Ninebot. Die zijn vooral populair bij mensen die dagelijks de trein naar het werk nemen, omdat ze makkelijk op te bergen zijn onder een stoel of op het bagagerek. Veilig, comfortabel en makkelijk te repareren, zijn echter drie elementen die niet meteen in je opkomen als je aan deze elektrische steps denkt. 

Jules Dobbelaere, Nathan De Baets en François Desmet, oprichters van Taito Mobility, deelden die mening en zetten daarom in 2020 de eerste stappen om een veilige, duurzame elektrische step te ontwikkelen. Drie jaar later ziet de Taito S1 het levenslicht als eerste elektrische step van Belgische bodem die een antwoord moet bieden op de vraag naar comfort, veiligheid en duurzaamheid. Ik mocht de Taito S1 een week uitproberen en sprak daarna met medeoprichter Jules Dobbelaere. 

 

Lees zijn volledige review in volgende link; Read full article.