Het eerste moment dat we de Taito S1 konden bewonderen, viel ons meteen -uiteraard- het driewielige ontwerp op. Dit zorgt voor een onmiddellijk gevoel van stabiliteit en veiligheid. Het imposante frame en de pneumatische banden stralen robuustheid uit en geven een gevoel van betrouwbaarheid. De kleurkeuze (met bijvoorbeeld mat zwart en olijfgrijs) voegen een vleugje individualiteit toe aan het strakke ontwerp.

Rijervaring en Innovatie

Met een vermogen van 500W en een piekvermogen van 1000W voelt de Taito S1 krachtig aan, vooral in de stadsomgeving waar we hem hebben getest. De reactieve remmen en het feit dat de step in staat is om hellingen tot 20 graden te beklimmen, maken het rijden soepel en zorgeloos.

Wat echt opvalt, is het innovatieve veersysteem. Dankzij de gepatenteerde ophanging en het zwevende houten platform voelen zelfs hobbelige wegen comfortabel aan. Oneffenheden worden effectief opgevangen, wat een vlotte rit garandeert. Het gevoel van veiligheid wordt verder versterkt door de extra lichten, richtingaanwijzers en een achterlicht dat niet alleen de weg verlicht, maar ook de rijder zelf, waardoor de zichtbaarheid in het verkeer wordt verbeterd.

 

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Taito Mobility heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, en dat is duidelijk te zien in de Taito S1. Het frame, gemaakt van hoogwaardig aluminium en roestvrij staal, is niet alleen stevig maar heeft ook een licht gewicht. De batterij, vervaardigd in België met Samsung-cellen, is niet alleen betrouwbaar, maar ook milieuvriendelijk vanwege de beperkte impact van langeafstandstransport. Deze batterij zorgt voor een autonomie van 30km, wat meer dan voldoende is voor quasi alle verplaatsingen.

Het meest indrukwekkende duurzaamheidsaspect van de Taito S1 is echter het modulaire ontwerp. Dit maakt niet alleen snelle reparaties mogelijk, maar ook eenvoudige upgrades. Nieuwe onderdelen zijn achteraf compatibel, waardoor oudere modellen kunnen profiteren van de nieuwste innovaties, waardoor hun levensduur wordt verlengd en elektronisch afval wordt verminderd.

Een nieuwe norm voor elektrische steps

Na onze testrit met de Taito S1 zijn we ervan overtuigd dat dit niet zomaar een elektrische step is. Het is een innovatieve stap voorwaarts in de wereld van duurzame mobiliteit. De focus op veiligheid, duurzaamheid en service, gecombineerd met de geavanceerde technologie en het doordachte ontwerp, maakt de Taito S1 een aantrekkelijke keuze voor bedrijven die streven naar groenere en meer efficiënte vervoersoplossingen voor hun werknemers. 

 

Over Taito Mobility

TAITO Mobility heeft als missie de stedelijke mobiliteit te revolutioneren met een focus op duurzaamheid en groenere transportoplossingen. Het in Gent gevestigde bedrijf streeft ernaar de ecologische voetafdruk te minimaliseren en bewustwording te creëren voor milieuvriendelijke transportalternatieven. Met de Taito S1 en zijn innovatieve kenmerken, zoals het modulaire ontwerp en de nadruk op lokaal geproduceerde onderdelen, neemt Taito Mobility een leidende rol in het streven naar duurzaamheid binnen de micromobiliteitssector. De Taito S1 is niet alleen een stap in de richting van een groenere toekomst, maar ook een voorbeeld van technologische innovatie en kwaliteit.

 

Het artikel: https://www.link2fleet.be/test-taito-s1-een-innovatieve-stap-in-duurzame-mobiliteit/