Deze step van Belgische makelij rijdt op drie wielen: «Dit model is built to last»

Deze step van Belgische makelij rijdt op drie wielen: «Dit model is built to last»

- Taito Mobility
2 min.

Press - Metro - NL

In april lanceerde de Gentse start-up TAITO de eerste elektrische step van Belgische makelij. Met zijn drie wielen en innovatief ontwerp wouden de drie jonge oprichters een nieuwe generatie e-steps lanceren die wél veilig en duurzaam is.

De drie oprichters trekken in het design dan ook resoluut de kaart van veiligheid. De TAITO S1 heeft zo een optimale schokdemping dankzij drie grotere, pneumatische banden, een gepatenteerde, innovatieve ophanging en een zwevend houten platform waarop de rijder staat. Deze drie zaken zorgen voor een verhoogde stabiliteit, beter comfort en een extra plezierfactor.

Een step voor het leven

Verder springt de «built to last»-mentaliteit van de e-step met drie wielen in het oog. «De TAITO S1 is niet alleen bestand tegen alle weersomstandigheden, elk onderdeel is ook te herstellen of vervangen dankzij een modulair ontwerp», licht Jules toe. «De step is duurzaam en koop je voor het leven. Elk onderdeel is door een expert eenvoudig te vervangen. Daarmee onderscheiden we ons: huidige e-steps zijn zelden waterdicht waardoor ze in ons weer snel gebreken vertonen. Ze herstellen is vaak niet mogelijk door de grote hoeveelheid gelijmde componenten, waardoor je met een wegwerpproduct zit.»

Van Belgische makelij

Het frame wordt volledig in België gemaakt - en ook de assemblage van de batterij gebeurt in eigen land. Door zoveel mogelijk onderdelen in België en Europa te laten maken, optimaliseert het merk ook de logistiek en ecologische voetafdruk. Opladen duurt vier uur, goed voor (een getest bereik van) 30 kilometer rijplezier aan 25 km/u. En de step heeft zijn effect niet gemist, want de TAITO S1 won de prestigieuze prijs voor de beste e-step op de Micromobility Industries-beurs in Amsterdam. Bij de step hoort ook een app die mogelijke dieven op een afstand houdt. Je vindt in de app een GPS-volgsysteem dat samen met het geïntegreerde alarm en een vergrendelingsmogelijkheid je e-step maximaal beschermt.

Aan de step hangt wel een stevig prijskaartje. De TAITO S1 is te koop voor 2.590 euro bij de 27 Vlaamse fietswinkels- en ateliers van Bike Republic, of via de webshop.


Lees het volledig artikel